Kaikki mitä sinun tulisi tietää Huawei P30 kamerasta

Valokuvaaminen on hauska harrastus. Kauniita maisemia, lapsen askarteluja, perhejuhlia ja lomareissun tapahtumia on kiva tallentaa ottamalla niistä valokuva. Sosiaalisessa mediassa saa jaettua muutamassa sekunnissa uuden kampauksen, erityisen onnistuneen mansikkakakun tai vaikka koiran hauskan ilmeen, jos omistaa älypuhelimen, missä on hyvä kamera. Valokuvaaminen on monelle myös työ, tai olennainen osa työntekoa. Enää vain harva kiinteistövälittäjä ottaa kohteesta suttuiset kuvat huonolaatuisella kännykkäkameralla – kiinteistövälittäjät tietävät, että laadukkaat ja tarkat kuvat herättävät mielenkiintoa ja ostohaluja. Asiakaspalvelijoiden, verovirkailijoiden, tuotekehittäjien ja kauppiaiden toimenkuvaan kuuluu nykyään myös kuvallisten somepäivitysten tekeminen; bloggarit, vloggarit ja muut uudet ammatit viettävät ison osan työajastaan kuvaten ja julkaisten otoksiaan. Kelan, ammattiliiton tai esimerkiksi kirjanpitäjän kanssa asioidessa ei enää tarvita skanneria tai posteljoonia, sillä kamerakännykällä voi lähettää kuvat tärkeistä dokumenteista, kuten palkkalaskelmasta tai kuiteista.

Ei ole samantekevää, millainen kamera kännykässä on, jos kameraa käyttää paljon arki- tai työelämässä. Suttuisilla ja epätarkoilla kuvilla ei saa seuraajia Intagramissa, eikä kirjanpitäjäkään arvosta kuvia, joista ei saa selville edes ostopäivää. Kännykkäostoksille on lähdettävä, jos oman kännykän kamera ei vastaa tarpeita. Uusia älypuhelimia on kuitenkin markkinoilla lukuisia. Kauppojen hyllyt ovat täynnä erilaisia merkkejä ja malleja, ja jokainen niistä lupaa tasokasta kameraa. Mistä löytää aidosti hyvä kännykkäkamera, mikä vastaisi myös ammattivalokuvaajan vaatimustasoa?

Huawei valmistaa parhaat kamerakännykät

Nainen ottaa selfie kuvan

Kiinalainen Huawei on perustettu vuonna 1988. Joitain vuosia sitten tämä televiestintälaitteiden valmistaja tuli rytinällä myös suomalaisten tietoisuuteen, ja yhä useammalla on tänä päivänä hinta-laatusuhteeltaan kerrassaan erinomainen Huawei-puhelin. Huawein pahin kilpailija on eteläkorealainen Samsung – molemmat valmistavat Android-huippupuhelimia ja julkaisevat uusimmat mallinsa lähes perä perää. Huawein P-sarja kosiskelee somekansaa ja valokuvausintoilijoita, ja onnistuu siinä varsin hyvin. Se edustaa mobiilivalokuvauksen kärkeä, sillä sen laadukkailla kameroilla saa otettua tarkkoja ja vaikuttavia kuvia lähes tilanteessa kuin tilanteessa. 

Ammattilaisvalokuvaaja arvostaa sitä, että voi zoomaata kaukaisiinkin kohteisiin, mutta ottaa samalla kameralla tarkkaa makrokuvaa myös lähellä sijaitsevista kohteista, esimerkiksi kukan heteistä. Huawei P30 Pro -puhelin on tällä hetkellä markkinoiden paras kamerapuhelin, mitä suosivat niin työkseen valokuvaavat kuin myös valokuvausharrastuksesta innostuneet henkilöt ympäri maailman. Huawei P30 on edullisempi, mutta sekin erittäin monipuolinen ja laadukasta jälkeä tarjoava kamerapuhelin.

Kolmoiskameralla valokuvaaminen uuteen ulottuvuuteen

Huawein P30 -puhelimessa on uusi Leican kolmoiskamera. Koska tästä puhelimesta löydät niin laajakulmalinssin (40 MP), ultralaajakulmalinssin (16 MP) kuin superzoom-linssinkin (8 MP teleobjektiivi), saat otettua selkeitä ja tarkkoja kuvia niin kaukaa kuin läheltä. Ultralaajakulmalinssi sopii erityisesti maisemakuvaukseen, etukameralla saat edustavimmat selfiet – myös illan tullen! Huawei P30 -puhelimen kameralla kuvaat jopa pimeässä, sillä kameran SuperSpectrum-sensori on kehitetty niin valovoimaiseksi, että voit mainiosti kuvata myös yöllä. Sensori pystyy vangitsemaan huomattavasti enemmän valoa tavalliseen verrattuna – tästä on kiittäminen kuvanvakainta sekä Kirin 980-tekoälyprosessoria. Huonokaan valaistus ei enää estä tarkkojen valokuvien ottamista. Kun puhelimesi on Huawei P30, ei rakeisista luvista ole enää pelkoa!

Tallennustilaa ja akun kestoa – eli tuttua Huawei-laatua

Huawei P30

Huawei P30 maksaa 600–700 euroa, mutta tällä hinnalla saa huippuluokan puhelimen, missä on tallennustilaa peräti 128 Gt:n edestä, pitkäkestoinen akku ja vieläpä pikalatausmahdollisuus. Jos 128 Gt ei riitä, voit ostaa muistikortin ja saada muistia näin aina 512 Gt:n asti! Pikalataus mahdollistaa akun lataamisen yli puoliksi täyteen jo puolessa tunnissa.

Huawei P30 -puhelimen Full HD+ OLED -näytön koko on 6,1 tuumaa, joten tällä puhelimella katselet vaikka Netflix-elokuvia. Puhelimen paino ei kuitenkaan ole suuren suuri, sillä tämä älypuhelin painaa vain 165 grammaa. P30-puhelimen jaksaa siis kantaa taskussakin! Näytössä sijaitsevan sormenjälkilukijan ansiosta voit avata puhelimesi helposti ja turvallisesti – lisäksi tässä luurissa on kasvojentunnistuskin.

Huawei P30 -puhelinta saa kiiltävän mustana, sinisävyisenä, punaisena tai kristallinvärisenä. Kannattaa ostaa myös Huawei P30 suojakuoret, sillä arvokas puhelin kannattaa suojata iskuilta ja naarmuilta. Koska puhelimen iso näyttö saattaa hajota puhelimen pudotessa, muista ostaa ainakin näytönsuojalasi. Jos puhelin putoaa, siitä hajoaa vain huokea suojalasi, eikä näyttö. Näytön hajoaminen vaikeuttaisi puhelimen käyttöä, ja näytön vaihtaminen on erittäin kallista.